Regler for Mikado 

Sommerhalvåret byr på lange, varme dager og lyse kvelder med familie, venner og kolleger.  Å samles rundt morsomme aktiviteter er relasjonsbyggende og gir overskudd og positiv energi. Da gjelder det å finne på noe nytt og spennende, og å ha utstyret i orden. Kvalitetstid tilbyr ute- og innespill av god kvalitet med praktiske oppbevaringsløsninger.

Mikado spilles av 2 – 4 deltakere i alle aldre. Barn fra 5 år og oppover får utviklet sine motoriske ferdigheter på en gøyal måte, og spillet stiller krav  til både beregning og nøyaktighet. Dessuten er det like morsomt og spennende for voksne, så både foreldre og besteforeldre kan ha det gøy sammen med barna.

Slik spiller du Mikado

Spillet består av en bunke med 33 store trepinner som slippes tilfeldig ned på terrassen eller på et annet jevnt under-lag. Spillerne skal så etter tur plukke opp en og en pinne uten at noen av de andre pinnene beveger seg. Pinnene gir forskjellige poengtall, alt etter hvilken farge de har. Deltakerne blir først enige om hvilken rekkefølge de skal spille i. Første spiller begynner med å blande pinnene og holde alle samlet loddrett i en bunt med spissene mot underlaget. Der-etter slipper han dem slik at alle blir liggende i en haug. Jo mer rotete pinnene legger seg, jo mer utfordrende blir spillet.

Spilleren forsøker så å fjerne en pinne av gangen, uten at noen av de andre pinnene beveger seg. Spillerne bruker fingrene til å plukke dem opp, men har lov til å benytte en av de pinnene som han allerede har fått opp, til hjelp for å få opp de neste. De pinnene han klarer å fjerne, samler han i sin egen haug.

Straks en eller flere av de andre pinnene i haugen rører seg, blir det nestemanns tur. Når han ikke klarer å få opp flere, går turen videre til neste spiller, og slik fortsetter det i flere runder til alle pinnene er fjernet fra haugen

Når omgangen er slutt, teller alle spillerne sine poenger sammen. Den som har fått flest poeng, har vunnet. Pinnene gir poeng etter flg. skala:

blå - 5 poeng, grønne - 5 poeng, rød - 10 poeng, sort - 50 poeng.

Lykke til med morsom underholdning!

Om Kvalitetstid

Kvalitetstid er en norsk nettbutikk som tilbyr inne- og  uteleker, spill og sportsutstyr av høy kvalitet. Vi leverer til  privatpersoner, bedrifter og institusjoner. I sortimentet  finnes blant annet croquetspill i tre, 4-på rad, stigegolf, kubb, bowling, jenga, boule og kjempesjakk. Lekene har solid og forseggjort utførelse i vakkert treverk som er produsert på bærekraftig vis, er enkle å montere og av kvalitet som kan  vare i generasjoner. De fleste av våre produkter blir produsert etter våre spesifikasjoner - og er dermed helt unike.

Hold deg oppdatert på nyheter, tilbud, konkurranser og arrangementer på kvalitetstid.no og på sosiale medier!

Du finner denne artikkelen i pdf-versjon her.