Regler for Tallkubb/Scatter 

Sommerhalvåret byr på lange, varme dager og lyse kvelder med familie, venner og kolleger.  Å samles rundt morsomme aktiviteter er relasjonsbyggende og gir overskudd og positiv energi. Da gjelder det å finne på noe nytt og spennende, og å ha utstyret i orden. Kvalitetstid tilbyr ute- og innespill av god kvalitet med praktiske oppbevaringsløsninger.

Tallkubb (Scatter) er et meget spennende og morsomt spill som garantert vekker konkurranse-instinktet og iveren hos deltakere i alle aldre. Spillerne må bruke både praktiske ferdigheter og taktiske vurderinger for å samle poeng.

For barna er dette spillet en fin måte å øve seg på i addisjon, og både barn og voksne får anledning til å øve opp en stødig kastearm og en god evne til beregning på en morsom og underholdende måte.

Slik spiller du Tallkubb

Tallkubb består av 10 runde trekubber, hver med et poengtall trykket på toppen. Målet er å kaste overende de nummerte kubbene. Spilleren benytter en egen kubbe til å kaste med, og det er bare underarmskast som er tillatt. Når spilleren velter en kubbe, scorer han poengene som står på kubben. Hvis to eller flere kubber velter i samme kast, får han poengene på alle de kubbene til sammen. 

Man stiller kubbene opp i formasjon som vist på tegningen, men med en innbyrdes avstand på minst en dobbel kubbelengde. En variant er å stille dem opp mer vilkårlig, med lenger innbyrdes avstand.

Kasteavstanden til trekubbene kan man variere etter alder og ferdigheter, men 5 – 8 meter er nokså alminnelig.

Hver spiller får ett kast i hver runde, og samler opp de poen-gene han får i løpet av omgangen. Etter at en kubbe er veltet overende, skal den stilles opp igjen på samme sted før nestemann kaster.

Den spilleren som først oppnår nøyaktig 50 poeng, har vunnet omgangen. Hvis man overskrider 50 poeng med kastet sitt, må man rykke tilbake og fortsette å bygge opp på nytt fra 25 poeng i neste runde.

Lykke til med morsom underholdning!

 

Om Kvalitetstid

Kvalitetstid er en norsk nettbutikk som tilbyr inne- og  uteleker, spill og sportsutstyr av høy kvalitet. Vi leverer til  privatpersoner, bedrifter og institusjoner. I sortimentet  finnes blant annet croquetspill i tre, 4-på rad, stigegolf, kubb, bowling, jenga, boule og kjempesjakk. Lekene har solid og forseggjort utførelse i vakkert treverk som er produsert på bærekraftig vis, er enkle å montere og av kvalitet som kan  vare i generasjoner. De fleste av våre produkter blir produsert etter våre spesifikasjoner - og er dermed helt unike.

 

Hold deg oppdatert på nyheter, tilbud, konkurranser og arrangementer på Kvalitetstid.no og på sosiale medier!

Du finner denne artikkelen i pdf-versjon her.