Regler for Ringspill

Sommerhalvåret byr på lange, varme dager og lyse kvelder med familie, venner og kolleger.  Å samles rundt morsomme aktiviteter er relasjonsbyggende og gir overskudd og positiv energi. Da gjelder det å finne på noe nytt og spennende, og å ha utstyret i orden. Kvalitetstid tilbyr ute- og innespill av god kvalitet med praktiske oppbevaringsløsninger.

Ringspill er et meget gammelt spill, som har eksistert i forskjellige varianter så langt tilbake som i det gamle Hellas. Også romerne spilte et ringspill, gjerne med hestesko som ble bøyd sammen til en slags ring. 

Det ringspillet du nå har skaffet deg, er ideelt som en morsom og uhøytidelig konkurranseform for folk i alle aldre. Selv barn helt ned i fem-seks års alderen synes det er gøy og spennende å kaste ringer på pinnene, selv om de gjerne trenger litt hjelp til å regne sammen poengene.

Slik spiller du Ringspill

Spillereglene har variert en del i de forskjellige kulturene opp gjennom tidene, men felles for alle er at det gjaldt å kaste ringene slik at man traff en sirkel eller en pinne.

Spillet består av 5 pinner montert på et kryss av tre. De fire ringene er laget av solid tauverk, med et lodd som gjør det lettere å kaste relativt stødig.

Man kan spille to eller flere mot hverandre. Sett ringspillet i en avstand av fra 5 til 10 meter fra kastelinjen, avhengig av spillernes alder og dyktighet. Hver spiller kaster alle fire ringene i sin omgang, og teller sammen de poengene han får ved å få ringen til å legge seg rundt pinnene. Hver pinne gir det poengtallet som står trykket ved siden av pinnen.

Man kan på forhånd bli enige om hvor mange omganger man skal spille i hvert spill, alt fra f. eks. en og opp til fire - fem. Den spilleren som har samlet flest poeng etter endt spill, har naturligvis vunnet.

En artig variant av ringspill er å spille turneringer mellom lag fra f. eks. familier eller vennekretser, eller for den saks skyld mot naboene hjemme eller på hytta. For å kåre en seierherre teller man sammen de poengene hele laget får.

Lykke til med et morsomt spill som engasjerer hele familien og vennekretsen!

 

Om Kvalitetstid

Kvalitetstid er en norsk nettbutikk som tilbyr inne- og  uteleker, spill og sportsutstyr av høy kvalitet. Vi leverer til  privatpersoner, bedrifter og institusjoner. I sortimentet  finnes blant annet croquetspill i tre, 4-på rad, stigegolf, kubb, bowling, jenga, boule og kjempesjakk. Lekene har solid og forseggjort utførelse i vakkert treverk som er produsert på bærekraftig vis, er enkle å montere og av kvalitet som kan  vare i generasjoner. De fleste av våre produkter blir produsert etter våre spesifikasjoner - og er dermed helt unike. 

Hold deg oppdatert på nyheter, tilbud, konkurranser og arrangementer på Kvalitetstid.no og på sosiale medier!

Du finner denne artikkelen i pdf-versjon her.