Regler for “Fire på rad”

Sommerhalvåret byr på lange, varme dager og lyse kvelder med familie, venner og kolleger.  Å samles rundt morsomme aktiviteter er relasjonsbyggende og gir overskudd og positiv energi. Da gjelder det å finne på noe nytt og spennende, og å ha utstyret i orden. Kvalitetstid tilbyr ute- og innespill av god kvalitet med praktiske oppbevaringsløsninger.

Spillet likner på vanlig Bondesjakk, men er noe mer avansert. Kvalitetstid har flere utgaver, alle laget i tre, fra bordstørrelse til gigantstørrelse (120*100cm!) til utendørsbruk på plenen eller  terrassen. «Fire på rad» er et meget populært spill der to personer spiller mot hverandre. Reglene er enkle og lette å lære, og spillet er både spennende og under-holdende.

Slik spiller du “Fire på rad”

Hensikten med spillet er å være den første til å få fire brikker på rad vannrett, loddrett eller diagonalt. Det spilles i et vertikalt, firkantet brett med 7x6 ruter. Spillet begynner med tomt brett. De to motstanderne velger hver sin farge, og trekker lodd eller blir enige om hvem som begynner den første omgangen. Hvis de samme spillerne fortsetter å spille flere omganger, bytter man på å legge inn første brikke.

Spillerne legger inn en brikke fra toppen av søylene etter tur. Brikkene bygger seg oppå hverandre fra nederste rekke, og spillerne velger fritt hvilken søyle de vil legge brikkene sine i,  ut fra hvilken taktikk de til enhver tid velger. Det gjelder å bygge en rad med fire brikker etter hverandre, samtidig som man hindrer motstanderen i å få lagt fire brikker på rad ved å sperre med egne brikker. Den av spillerne som først lykkes i å plassere fire av sine brikker på rad, har vunnet omgangen.

Hvis alle brikkene er lagt inn på brettet uten at noen av spillerne har klart å få fire brikker på rad, er omgangen uavgjort.

Variasjonsmulighetene er nesten uendelige. I 1988 ble det matematisk beregnet at det er mulig å plassere brikkene i mer enn 4,5 billioner forskjellige varianter, så det skulle holde for de fleste. 

Lykke til med morsom underholdning!

Om Kvalitetstid

Kvalitetstid er en norsk nettbutikk som tilbyr inne- og  uteleker, spill og sportsutstyr av høy kvalitet. Vi leverer til  privatpersoner, bedrifter og institusjoner. I sortimentet  finnes blant annet croquetspill i tre, 4-på rad, stigegolf, kubb, bowling, jenga, boule og kjempesjakk. Lekene har solid og forseggjort utførelse i vakkert treverk som er produsert på bærekraftig vis, er enkle å montere og av kvalitet som kan  vare i generasjoner. De fleste av våre produkter blir produsert etter våre spesifikasjoner - og er dermed helt unike.

 

Hold deg oppdatert på nyheter, tilbud, konkurranser og arrangementer på kvalitetstid.no og på sosiale medier!

Du finner denne artikkelen i pdf-versjon her.